" async="async"> ', { cookie_domain: 'auto', cookie_flags: 'max-age=0;domain=.tistory.com', cookie_expires: 7 * 24 * 60 * 60 // 7 days, in seconds }); Lär dig att laga Gamja-jeon (potatispannkaka) och Yuk-jeon (köttpannkaka) med en koreansk kock
mycultureis

Experience the world in one day

자세히보기

Online Class

Lär dig att laga Gamja-jeon (potatispannkaka) och Yuk-jeon (köttpannkaka) med en koreansk kock

mycultureis 2021. 11. 27. 16:54

 

Hej! Vi är myultureis :)

 

I denna videon kommer du att lära dig hur man lagar Gamja-jeon och Yuk-jeon tillsammans med en koreansk kock! :D

 

https://youtu.be/Vx9V4nJYsoo

 

‘Gamja-jeon’ äts under regniga dagar eller när man bara känner för att dricka ett glas i Korea. Det är en väldigt enkel och billig maträtt att göra då huvudingrediensen är potatis. På andra sidan så är ’Yuk-jeon’ en dyrbar maträtt som oftast äts under festligheter och bröllop. Idag kommer vi att laga ‘Gamja-jeon’ och ‘Yuk-jeon’ som båda passar väldigt bra med makgeolli, en tradiononell koreansk alkoholhaltig dryck.

 

Ingredienser

Gamja-jeon (2 portioner)

Potatis 500g (runt 4 till 5 potatisar), Gul lök 1/2, Lite salt och olja

 

Yuk-jeon (2 portioner)

Nötkött (tunt skivat) 200g, Koreansk pannkaksmix (부침가루) 80g & glutinöst rismjöl 30g (eller vetemjöl 110g), 2 ägg, salt 1tsk, Peppar 1tsk, Lite olja

 

Pamuchim (Purjolöksallad, optional)

Purjolök 3, En bit gul lök, Röda chilliflingor 1.5msk, Sojasås 1.5msk, Vinäger 1msk, Sesamolja 1msk, Socker 0.5msk, Sesamfrön 1msk

 

Gör så här

 

Gamja-jeon

① Skala potatisen och lägg dem i kallt vatten

② Riv löken och potatisen med ett rivjärn. (Om du inte har ett rivjärn funkar en mixer också)

③ Lägg den rivna potatisen och löken i en bomullsduk och skölj genom att pressa den fyllda duken i en stor skål fylld med vatten.

④ Pressa ut allt vatten och krydda potatissmeten med salt

⑤ Täck löken samt potatisen och låt de vila i 30 minuter

⑥ Låt vattnet i skålen, som vi tvättade potatisen och löken i, stå i 30 minuter, stärkelsen kommer samlas på botten. Blanda stärkelsen från skålen med den rivna potatisen och löken igen och använd vattnet från skålen för att justera konsistensen vid behov. (Om processen är komplicerad, blanda den rivna potatisen och löken med lite mjöl för att forma en smet i stället)

⑦ Stek smeten i en lätt oljad stekpanna.

 

Yuk-jeon

① Tvätta köttet med en kökshandduk och skär i bitar

② Krydda köttet med salt och peppar.

③ Blanda den koreanska pannkaksmixen och det glutinösa rismjölet i en vid tallrik. Vispa äggen i en separat skål.

④ Först, täck köttet i mjölblandningen ① och doppa sedan de i äggen. Stek i en förvärmd stekpanna.

 

Sås & ‘Pamuchim’ (Purjolöksalladen)

① Skär chillin och blanda ihop med resten av ingredienserna.

② Skär purjolöken och löken tunt, skölj med vatten och torka de väl. Blanda sedan de med resten av ingredienserna. ‘Yuk-jeon’ smakar ännu bättre tillsammans med purjolöksalladen!

 

 

Experience the world in one day
mycultureis

 

http://www.mycultureis.com

 

Mycultureis

What's your culture? My culture is..!

www.mycultureis.com